top of page
  • kellyvanhaeren

Scuba doing

Bijgewerkt op: 24 feb.

Scuba diving - of terwijl duiken!


Eén van de eilanden die Nick en ik gaan bezoeken is Nusa Lembongan.

Het helderblauwe water is ideaal voor surfen, snorkelen en driftduiken. Op dit eiland moet je zeker de onderwaterwereld ontdekken! Grote kans dat we maanvissen en reuzenmanta’s tegen komen en met een beetje geluk zelfs haaien.


We willen deze kans om bij dit mooie eiland te duiken natuurlijk niet missen. Daarom hebben we een duik intro gedaan bij duikvereniging 'De Grot' in Rotterdam. Deze duikvereniging duikt in het 'van Maanenbad' en bestaat uit een hele lieve en leuke groep enthousiaste duikinstructeurs en leden.


We werden vriendelijk ontvangen met een drankje en voorgesteld aan de groep. Nick en ik kregen elk ons eigen duikinstructeur. Na de nodige instructies werden we met een beetje hulp in onze duik vesten gehesen. De duikflessen wogen ongeveer 10 kilo, gelukkig merk je hier in het water niks meer van.Nick heeft wel al eens eerder gedoken, dus voor hem was het even een opfris cursus. Ik had nog nooit gedoken en ik moest daarom wel even wennen. Het moment dat je onderwater verdwijnt en doorademt, voelt heel onnatuurlijk! Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, is duiken heel rustgevend en super leuk om te doen!


Na afloop werden Nick en ik nog gevraagd om een drankje mee te drinken in de kroeg om de hoek. Dus als afsluiter van de avond hebben we gezellig met zijn alle een drankje gedaan in café de Postbank!


Het was een hele leuke ervaring en we werden goed begeleid. Daarom duiken we over twee weken nog een keer mee met deze leuke groep!


Wil je ook een keer ervaren hoe het is om onderwater te kunnen ademen? Dan is deze vereniging een echte aanrader! Via de link onderaan deze pagina kun je een kijkje nemen op hun website. ;)64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page